"В ревності не будьте ліниві, духом горіть, Господеві служіть; веселі в надії, в горі терпеливі, в молитві витривалі". (Рм. 12. 11-12) 

НА СВЯТО ПРЕОБРАЖЕННЯ ГНІХ У ДРОГОБИЧІ ЗІБРАЛИ ПОНАД ВІСІМ ТИСЯЧ ГРН ДЛЯ ПОТРЕБ ВІЙСЬКОВИХ [фото, відео]

Про це під час духовно-патріотичного концерту «Молитва за Україну» повідомив прот. Любомир Митник, адміністратор храму Преображення Господнього м. Дрогобича.

Святкову Божественну Літургію очолив прот. Іван Паньків, протопресвітер Дрогобицького деканату, проповідь виголосив прот. Тарас Кусьпись, капелан Самбірсько-Дрогобицької єпархії, у присутності численного духовенства та мирян.

Відтак після водосвяття та мирування, на подвір’ї храму пройшла Благодійна Акція «Підтримай воїна АТО», організатором якої є ГО «Дрогобиччина SOS – допомога Армії». Люди навзаєм поділились солодкою випічкою до святкового столу. Загальна збірка склала понад вісім тисяч грн. Як повідомлялося раніше, ці кошти буде передано для потреб української Армії та на лікування військових.

Після солодкого частування, під вечір, на подвір'ї храму відбувся духовно-патріотичний концерт "Молитва за Україну". Діти та молодь нашої парохії помолились Молебень до Пресвятої Богородиці про її заступництво для України.

Дитячий хор "Промінчики" храму Преображення ГНІХ відтворив дійсність сьогодення у піснях, віршах та творчих композиціях. «Цей концерт немовби відобразив всі дні, які переживає сьогодні наша країна. Ми бачили у ньому радісні моменти, бачили глибоку молитву, бачили сум і біль, тугу, бачили навіть на цій сцені плач – це те, що переживає наша країна сьогодні. Це те, що наші діти, наше дороге майбутнє старалося сьогодні донести до Вас», - сказав ієр. Володимир Кобетяк, практикант храму, відповідальний за організацію дійства.

 

Підтримав дітей квартет храму Преображення ГНІХ, творчий колектив храму Воскресіння Господнього м. Дрогобича та гурт «Метафізика» з м. Борислава.

      

На завершення, до присутніх на святі, зокрема до родин, чиї діти, сини та батьки перебувають на передовій, звернувся прот. Любомир. «Ми згадали сьогодні всіх наших захисників. Тих, хто ціною власного життя відстояв нашу свободу, нашу цілісність, нашу незалежність. Тих, хто сьогодні непохитно стоїть, захищаючи нашу землю. Всім Вам глибокий поклін, шана і подяка від нас. Ми і надалі будемо старатися робити все, щоб забезпечити наших військових, нашу Армію, наших захисників».

Священик подякував усім небайдужим парохіянам, котрі долучилися до цієї збірки. Рівно ж передав вітання-подяку від отців-капеланів, котрі служать на Сході України нашим хлопцям, за постійні молитви та матеріальні, фінансові і продовольчі збірки.

Молитва «Боже, великий, єдиний» піднеслася до небес за нашу Україну.



20.08.2015

Тишковичі - місце паломництва на Мостищині


Календар

«     Березень 2024     »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Оголошення


Статистика

Відвідувачів за сьогодні: 120
Якщо Ви зауважили орфографічну помилку, просто виділіть її та натисніть:
Система Orphus Система Orphus