Для всього є свій час, за словом Еклезіяста, усьому час-пора (3, 1), але для молитви й псалмоспіву будь-який час підходить.   св. Василій Великий 4

МИ ЇЗДИЛИ В ГОРИ НА "ПРОСТІР АНГЕЛІВ" [фото]

«Коли літо приходить – гаряча пора», – співаємо у відомій українській пісні. Чого б молодим українцям у цю спекотну пору сидіти вдома, "протираючи штани" за комп’ютерним столом?! Активний відпочинок в горах – набагато краща спроба наповнити літні дні користю і позитивом. Але «без Мене нічого робити не можете» (Йо. 15, 5), – каже Господь. Тож і літній відпочинок потрібно з Ним проводити. Цим і "зайнялася" молодь двох дрогобицьких парохій УГКЦ, вирушивши 13 липня 2015 р. Б. на шість днів у с. Довге Гірське, Дрогобицького р-ну.

Участь у християнському таборі «Простір ангелів» взяло близько 60 дітей із парохій Воскресіння Христового і Преображення Господнього віком від 10 до 18 років. Духовно супроводжували таборовиків ієреї Олег Сподар та Володимир Кобетяк. Допомагали троє семінаристів Дрогобицької духовної семінарії (Іван Стефанишин, Тарас Жеплінський та Володимир Тухлян), а також двоє аніматорів (Марта Стефанишин та Марія Роздольська).

Під час цікавих наук молодь знайомилась із постаттю митрополита Андрея Шептицького, поглиблювала розуміння Святих Таїнств, дізнавалась чимало нового про літургічні справи та читала Святе Письмо. Крім того, кожний учасник табору міг відпочити на березі гірської річки, піднятись на найвищу точку Дрогобицького району – гору Героїв Небесної Сотні та проявити свою творчість під час вечірніх тематичних виступів.

Один із днів таборування був присвячений молитві. Темою вечірнього виступу цього дня була інсценізація біблійної притчі. Після того молоді християни провели молитовні чування із походом зі свічками по селі від храму до місця таборування.

Родзинкою табору було Angel’s party, яке управа організувала у переддень від'їзду. Під час вечірки таборовики брали участь у конкурсах, танцювали запальні танці. Дрес-кодом перебування на party був білий одяг.

Звісно, нікуди без чіткого розпорядку дня, у дотримуванні якого допомагав голосний дзвіночок, ранкові руханки, похід до храму на Божественну Літургію, подарунки для «таємного друга» під час обіду та вечері, вечірні ватри і пісні під плакучу гітару…

Усе це залишилося б самотніми ідеями управи, якби не активна дрогобицька молодь, яка і найменшого кроку не зробила б, не послухавши наказу псалмопівця: «Заспівайте Господеві нову пісню!» (Пс. 149, 1).

бр. Тарас Жеплінський



14.08.2015

Тишковичі - місце паломництва на Мостищині


Календар

«     Березень 2024     »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Оголошення


Статистика

Відвідувачів за сьогодні: 16
Якщо Ви зауважили орфографічну помилку, просто виділіть її та натисніть:
Система Orphus Система Orphus